top of page

Att göra sitt eget Ghee är väldigt enkelt

Ghee/Ghi

Ghee är rent/klarnat smör.

Positiva effekter av ghee

Bra källa till nyttiga fetter

Ghee innehåller:

MCT-fetter (snabb energi för kroppen)

Omega-3 (i små mängder)

Fettsyran butyrat, som kan gynna tarmhälsan


Ghee är rik på:

Vitamin A

Vitamin E

Vitamin K2 (särskilt från gräsbetande kor)

Dessa stöder syn, immunförsvar, hud och benhälsa.


Ghee kan ge:

Stabil energi

Frisk tarmflora

Minskad inflammation (hos vissa)


Eftersom mjölkproteiner och laktos nästan helt tas bort när man gör ghee, tål många med laktosintolerans det bättre än vanligt smör.


Ghee har en hög rökpunkt (ca 250°C), vilket gör det stabilt vid matlagning och mindre benäget att bilda skadliga oxider.


Inom Ayurveda används ghee traditionellt för:

Matsmältning

Smörjning av leder

Lugnande av nervsystemet


Prova gärna!

Namaste!


 
 
 

Kommentarer


bottom of page